PARIKAN SUKUSEURA
  Artikkelit
  VUODEN PARIKAT
  Parika Perinteiset hiihot vuodesta 1964 50. juhlavuosi siis!
  Intialainen Bollywood-video: POO Parikka

SUKUVAAKUNA numero 985 vihittiin käyttöön Lahden sukukokouksessa 30.7.2000.

Parikan sukuvaakunan on suunnitellut Suomen johtava heraldikko Harri Rantanen.

Onnistunut sukuvaakunamme on ollut esillä Rantasen näyttelyissä rinnakkain mm. presidentti Ahtisaaren ja tasavallan presidentti Halosen vaakunoiden kanssa.

VAAKUNA SELITYS:
Punaisella kilvellä kolme paaluttaista naulaa, reunimmaiset hopeaa ja keskimmäinen kultaa, sekä kultainen kahdeksan sakarainen kannustähti. Pistokypärä. Kypärän koristeena punainen kultakielinen hevosenpää, jonka kaulanahka jatkuu kultavuorisena kypäränpeitteenä.

VAAKUNAN SYMBOLIIKKA:

Vaakunan kilvessä on kannustähti ja kolme kengitysnaulaa. Kannustähti kuvaa sotaisampaa hevosen käyttöä, ratsutilojen Ruotsi-Suomen valloitussotiin lähetettyjä ratsumiehiä.
Kolme kengitysnaulaa kuvaavat rauhaisampaa eloa maatiloilla, joissa niin ikään hevonen oli tärkeä kumppani ja apu.
Kaikki naulat eivät ole kuitenkaan samanlaisia, jokin on vielä muutostilassa. Tämä kuvaa Parikoiden evakkotaivalta, jolle suurin osa Parikoista joutui lähtemään ja elämään eripuolilla Suomea. Kaksi nauloista ovat hopeaa ja yksi, keskimmäinen, on kultaa. Kultainen naula kuvaa kaunista menetettyä kotiseutuamme karjalaa ja ehkä toivoa siitä, että karjalaan isiemme maille vielä joskus päästäisiin.

Heraldikko Rantasen tekemään suunnittelutyöhön kuului mm.
- vaakunan suunnittelu
- vaakunan esitarkastus lausuntotoimikunnassa
- huolehtiminen vaakunan rekisteröinnistä Suomen Heraldisen Seuran ylläpitämään vaakunarekisteriin
- vaakunadiplomi, josta ilmenee omistajan lisäksi rekisteröintinumero, heraldinen selitys ja rekisteröintipäivä.
- musta-valko-originaali omia painatuksia varten
- käsinmaalattu vaakunakuva, metallivärein
- luovutuskansio